Do góry

Desery Przepis na:

Marcian

Marcian

Autor: Twistgirl

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 239

Dodano: 13.03.2010

Odsłon: 17362

Pyszny!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt; Z 7 jaj, 12łyżek mąki, 14 łyżek cukru i proszku do pieczenia upiec biszkopt.. Po upieczeniu i ostygnięciu przeciąć wzdłuż na dwie części..

  2. Masa MilkyWay wg przepisu na ciasto ze smakera o nazwie ''''Milkiłej"; 1szk. mleka zagotować, w jednej połowie gorącego mleka rozpuścić batoniki, a w drugiej 2łyżki żelatyny. Ubić śmietanę (o,5l), dodać 3łyżeczki cukru pudru, rozpuszczoną żelatynę i batoniki (również rozpuszczone). Wszystko razem wymieszać i odstawić na moment do lodówki, by masa nieco stężała. Na spód ułożyć 1część biszkoptu, następnie masę MilkyWay i 2część biszkoptu. Włożyć do lodówki.

  3. Masa z serka mascarpone; Oddzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem ucierać do uzyskania białej masy. Delikatnie wymieszać z Mascarpone, dodać ubite białka. Masę rozsmarować po biszkopcie.

  4. Na wierzch ciasta ułożyć banany pokrojone w plasterki. Włożyć do lodówki.

  5. W rondelku rozpuścić 2 czekolady robiąc to tak, aby nie doprowadzić do zagotowania. W 1/3 szk. gorącej wody rozpuścić 1 łyżkę żelatyny, wymieszać z czekoladą, poczekać aż nieco ostygnie i rozprowadzić po warstwie bananowej. Można dla dekoracji posypać wiórkami kokosowymi.. Placek włożyć do lodówki najlepiej na noc i gotowe:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

doror 29 kwietnia 2010 pyszny,robiłam na Wielkanoc,polecam,chociaż trochę drogi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń