Do góry

Dodatki Przepis na:

Marynowana feta

Marynowana feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 174

Doskonała do sałatki greckiej lub jako dodatek do świeżej bagietki.

Składniki

  • 200 g fety greckiej
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1-2 gałązki oregano
  • 1 łyżeczka chilli w płatkach
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 kawałek skórki z cytryny
  • dobrej jakości oliwa extra vergine
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Świeże zioła sparz wrzątkiem, a następnie osusz.

    2. Włóż do słoika (wcześniej wyparzonego).

    3. Dodaj obrane i przepołowione na pół ząbki czosnku, płatki chilli oraz oczyszczoną skórkę z cytryny.

    4. Dodaj fetę pokrojoną w kostkę oraz sok z cytryny.

    5. Zalej oliwą.

    6. Wstaw do lodówki na kilka dni.

    7. Podawaj jako dodatek do greckiej sałatki lub ze świeżą bagietką i suszonymi pomidorkami marynowanymi w oleju z kaparami.

    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń