Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to okres dojrzewania papryki. To także czas by zatrzymać smaki lata w piklach i kiszonkach. Jak co roku mój taras ozdabiają krzaczki z papryczką chilli odmiany Cayenne. Ale oprócz cieszenia oczu są specyficznym dodatkiem do ostrych potraw tj. salsa czy Ajvar. Marynuje je tak jak paprykę słodką.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 332
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3380
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 332
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3380
Składniki
1. Słoiki myję i wyparzam denka. 2. Wodę z octem, oliwą, cebulą (w krążki), gorczycą i cukrem gotuję (zalewa 1:5).
3. Papryczki sparzam, studzę i wkładam do słoików. 4. Zalewam gorącą zalewą, zamykam i stawiam na podłodze denkami do dołu. Gdy ostygną odwracam by sprawdzić czy się zamknęły (wklęsły denka).