Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1343 Ocena: 16407

Dodano:

Odsłon: 2202

Papryki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

Składniki

  • papryka czereśniowa cherry 3 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren pieprzu na słoik na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper 1 baldacha do słoika
  • cebula po plastrze do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 3 szklanki
  • woda 15 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy.

  2. Wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldachę kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.


    Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

  3. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy.

  4. Pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.

  5. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia.

  6. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń