Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marynowane szaszłyki warzywne"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 311
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 595
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 311
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 595
Składniki
Oliwę i olej przelej do dużej miski. Dodaj ocet (najlepiej biały winny), sos sojowy, świeżo starty imbir, drobno posiekany czosnek i łyżkę cukru. Zalewę dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Warzywa umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Zalej marynatą i wstaw do lodówki. Wyjmij je po godzinie i lekko odsącz z marynaty. Nabij na długie wykałaczki lub patyczki do grillowania. Potrawę możesz udekorować kilkoma gałązkami świeżego tymianku lub bazylii.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Wójcik</strong>Źródło: Kurier TV