Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowane warzywa"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 102
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 102
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22724
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę lub plasterki. Brukselkę oczyść starannie, usuń piętki. Warzywa umieść w dwóch osobnych miskach. Zalej je wodą z octem (na 2 części wody 1 część octu). Odstaw pod przykryciem do następnego dnia.
Warzywa odcedź, rozłóż do słoików. Zagotuj 3/4 l wody. Dodaj sól, cukier,1/4 l octu, ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczycę i liście laurowe. Cebule obierz, pokrój w krążki. Wrzuć do składników zalewy, zagotuj. Zalej warzywa. Pasteryzuj 20 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 200 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety