Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kajmak najszybszy: Cukier rozpuścić na suchej patelni uważając by się nie przypalił. Kiedy stanie się płynny dodawać powoli i delikatnie po łyżce serka mascarpone. Mieszać do połączenia składników. Można serka dodać mniej lub więcej, w zależności od tego jaką chcemy uzyskać konsystencję i smak. Ważne, by całość nie przygotowywać na ostrym ogniu, dzięki temu łatwiej nam będzie nie przypalić cukru.