Do góry

Dodatki Przepis na:

Masa kajmakowa

Masa kajmakowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 290

dodatek do ciast i kremow

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kajmak najszybszy:
    Cukier rozpuścić na suchej patelni uważając by się nie przypalił. Kiedy stanie się płynny dodawać powoli i delikatnie po łyżce serka mascarpone. Mieszać do połączenia składników. Można serka dodać mniej lub więcej, w zależności od tego jaką chcemy uzyskać konsystencję i smak. Ważne, by całość nie przygotowywać na ostrym ogniu, dzięki temu łatwiej nam będzie nie przypalić cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń