Do góry

Dania główne Przepis na:

Masełkowy kurczak z miodem, musztardą i papryką

Masełkowy kurczak z miodem, musztardą i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 5357

Dodano:

Odsłon: 383

Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Ja lubię zapiekać go w piekarniku, w ulubionych przyprawach i maśle. Jest pyszny!

Składniki

  • 2 udka z kurczaka gotowanego w rosole
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • łyżka miodu
  • 1,5 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W szklance mieszamy miód, musztardę, papryki, rozdrobnione gałązki tymianku. Wlewamy olej, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

  2. Taką miksturą nacieramy dokładnie kurczaka z każdej strony.

  3. Kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Masło kroimy w plasterki i kładziemy na kurczaku.

  4. Pieczemy w temp. 190 stopni, aż z naszej marynaty nie powstanie chrupiąca skórka - ok 40 min.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 22 kwietnia podwójne wykorzystanie udka-rosołek i drugie danie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń