Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek Wielkanocny

Mazurek Wielkanocny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11332

Dodano:

Odsłon: 4520

Smaczny i kolorowy mazurek na Wielkanoc.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, kakao i wodę. Dokładnie wyrobić, po czym przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i uformować foremką lub nożem kształt owalny, po czym posmarować dżemem.

    Wykonanie kremu cytrynowego:
    Śmietanę wymieszać z cukrem, podgrzewać doprowadzając do wrzenia i stale mieszając gotować 11 minut. Odstawić, dodać startą skórkę z cytryny i sok. Następnie ucierać i gdy zacznie gęstnieć wylać na placek. Udekorować według własnego pomysłu i wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń