Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek żurawinowy

Mazurek żurawinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Mazurek żurawinowy"

Składniki

  • 30 dag mąki tortowej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 8 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • jajko
  • 2 żółtka
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wypełnienie: 10 dag masła
  • 50 ml mleka
  • 25 dag białej czekolady
  • 35 dag suszonej żurawiny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto, wylep blaszkę (25x36 cm), formując brzeg, nakłuj widelcem. Piecz ok. 25 min w 180°C.

  2. Masło roztop z mlekiem i czekoladą. Żurawinę przebierz, opłucz, dokładnie osusz.

  3. Połącz z masą czekoladową i równą warstwą rozsmaruj na wystudzonym spodzie. Odstaw do całkowitego zastygnięcia.

  4. Przepis Jadwigi Kwiek z Faściszowej

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń