Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie empanadas"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Zrób farsz: rodzynki sparz i osącz. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj mięso, smaż razem kilka minut.
Wlej następnie pół litra wody i duś mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodaj osączone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieć ciasto, dodając tyle wody, aby było plastyczne. Rozwałkuj je na grubość 1/2 cm.
Wytnij krążki o śr. 10 cm. Nałóż farsz, sklej jak pierogi. Usmaż na smalcu na złoto (możesz też upiec w 200°C). Udekoruj.Źródło: Świat kobiety