Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone indycze w paprykowych krążkach.

Mielone indycze w paprykowych krążkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 9348

Dodano:

Odsłon: 267

Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka zmielić ja miałam akurat udziec indyczy.Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jajka,natkę pietruszki,bułkę tartą i wyciśnięte ząbki czosnku.Doprawić pieprzem i solą i dobrze wyrobić masę mięsną.

    Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w 1cm krążki .Cukinię pokroić w 1cm plastry ,a cebulę około 0,5 cm plasterki.

    Blaszkę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia,ułożyć krążki papryki,miałam poł zielonej to dodałam.

    Do krążków włożyć cukinię,na wierzch masę mięsną.

  2. Na masę mięsną położyć plasterki cebuli.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 190* piec góra-dół około 40min.

    Wyjąć i posypać obficie startym serem żółtym i ponownie dać do zapieczenia.

  3. Gotowe krążki podawać z ziemniakami lub pieczywem.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń