Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w innym wydaniu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Przekładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce, podsmażamy do miękkości i przekładamy do miski z cebulą. Pieczarki również kroimy w kostkę, podsmażamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy do tego mięso mielone, jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całości doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na rumiano. Odstawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką kółka. Zawijamy w nie kotleciki, każdego smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy je ok. 20 min. w temp. 200 stopni (muszą się lekko zarumienić).