Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w innym wydaniu
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 462
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 462
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Przekładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce, podsmażamy do miękkości i przekładamy do miski z cebulą. Pieczarki również kroimy w kostkę, podsmażamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy do tego mięso mielone, jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całości doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na rumiano. Odstawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką kółka. Zawijamy w nie kotleciki, każdego smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy je ok. 20 min. w temp. 200 stopni (muszą się lekko zarumienić).