Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone nadziewane bobem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Mielone nadziewane bobem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 224

Mielone z niecodziennym, sezonowym nadzieniem.

Składniki

  • Mięso:
  • 250 g mięsa mielonego z szynki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • duża szczypta posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • Nadzienie:
  • 150 g bobu
  • 2 kawałki suszonych pomidorów
  • 1/4 kulki mozzarelli
  • 1 łyżka oleju (od suszonych pomidorów)
  • sól do smaku
  • woda z solą do gotowania bobu
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy do miękkości. Następnie odlewamy wodę i obieramy bób z łupinek.

    Obrany bób rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w drobne kawałki suszone pomidory oraz pokrojoną w paski mozzarellę.

    Całość mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku solą.

    Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i pokrojoną w kostkę cebulę.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagniatamy i dzielimy na 4 części.

    Nadzienie z bobu również dzielimy na 4 części. Mięso formujemy w kulkę, następnie spłaszczamy ją i na środku umieszczamy porcję nadzienia. Zalepiamy i formujemy w kotlety.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 21 czerwca Pyszne połączenie, musiały obłędnie smakować ';-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń