Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1110
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 124
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 99
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1110
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 124
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 99
Składniki
Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.