Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30190
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30190
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Składniki
Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.