Do góry

Dania główne Przepis na:

mielone w stylu włoskim

mielone w stylu włoskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 929

zwyczajne i wykwintne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. najpierw namaczamy bułkę aby zmiekła i odcisnietą dodajemy do mięsa.mastępnie dodajemy pokrojoną w drobna kostkę cebulę, zioła, przyprawy oraz połowe startego sera.wszystko mieszamy.

  2. nastepnie bierzemy troche mięsa iformujemy z niego kulkę w kształcie kapeluszowego grzyba.w powstałym wgłebieniu umieszczamy pokrojnę drobno papryke.tak przygotowane kulki umieszczamy na natłuszczonej blaszce i zapiekamy w tem. 180 stopni przez 15-20 minut.

  3. po 15-20 minutach wyciagam mieso z piekarnika i dokładamy pokrojone w drobna kostkę pomidory i posypujemy serem.zapiekamy przez następne 10 minut.

  4. podajemy z ziemniakami, choć na zimno też są wyśmienite

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wika11 22 marca 2010 O ciekawe i na pewno smaczne. Do ulubionych. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń