Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kapustą i kaszą jaglaną

Przepis dnia 2018-02-18
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną

Autor: Rena1

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 224

Dodano: 13.02.2018

Odsłon: 3941

Kotleciki mielone z kaszą jaglaną i kapustą pekińską są pyszne. To pomysł na mięso mielone w nowej odsłonie.

Składniki

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości
  • 1/2 szkl kaszy jaglanej
  • 15-20 dag kapusty pekińskiej
  • 1/2 bułki kajzerki
  • 1 cebula
  • 1łyżka masła
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szkl mleka
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso przemielić w maszynce. Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić, połączyć z mięsem.

  2. Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać do mięsa.

  3. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Przygotowane produkty połączyć z mięsem, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.

  4. Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej .

  5. Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń