Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso przełóż do miseczki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, 1/2 rozdrobnionych warzyw zeszklij na łyżce oleju. Dodaj do mięsnej masy. Wbij jajko. Dołóż odciśniętą bułeczkę. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Papryki oczyść z pestek, pokrój w kosteczkę. Podsmaż je z resztą cebuli i czosnku na łyżce oleju. Z mięsnej masy uformuj placuszki. Na każdym połóż porcję papryki. Uformuj kotlety. Obtocz je w tartej bułce. Smaż na oleju ok. 10 minut.Źródło: Tina