Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy je na rumiano i przekładamy do dużej miski.
Do miski z cebulami wrzucamy mięso mielone, wbijamy jajko, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą (zależy od wilgotności mięsa – dodajemy bułki tartej w takiej ilości, aby masa mięsna nie była zbyt rzadka). Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy.
Pieczarki obieramy, wrzucamy do osobnej miski i zalewamy wrzątkiem, aby się sparzyły. Po około 5 minutach wyciągamy je z wody. Ze zrobionej wcześniej masy mięsnej robimy kotlety i wkładamy w środek każdego całą pieczarkę. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej i wkładamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i smażymy na rumiano z każdej strony. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 kotletów.