Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki lekkie z kaszą jaglaną, pieczarkami i piersią z kurczaka. Por jest moim ulubionym warzywem korzennym i przemycam go gdzie się da. Z jednej piersi usmażyłam sześć klopsików, także może najeść się cała rodzina.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Składniki
Kaszę jaglaną gotuję w 1/2 szklance wody, i dodaję łyżkę oliwy. Mięso, cebule obraną miele maszynką .Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na oliwie. Wystudzone dodaję do mięsa, kasze też, jajko, bułkę namoczoną w mleku, sól, pieprz, majeranek. Wyrabiam .
Por kroje na trzy kawałki i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Mięso dziele na 6 części , na każdej układam por, dodaję kawałki sera i formuję klopsiki długości pora.
Obtaczam w bułce tartej.
Smażę na oleju.