Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki lekkie z kaszą jaglaną, pieczarkami i piersią z kurczaka. Por jest moim ulubionym warzywem korzennym i przemycam go gdzie się da. Z jednej piersi usmażyłam sześć klopsików, także może najeść się cała rodzina.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2565
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1462
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2565
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1462
Składniki
Kaszę jaglaną gotuję w 1/2 szklance wody, i dodaję łyżkę oliwy. Mięso, cebule obraną miele maszynką .Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na oliwie. Wystudzone dodaję do mięsa, kasze też, jajko, bułkę namoczoną w mleku, sól, pieprz, majeranek. Wyrabiam .
Por kroje na trzy kawałki i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Mięso dziele na 6 części , na każdej układam por, dodaję kawałki sera i formuję klopsiki długości pora.
Obtaczam w bułce tartej.
Smażę na oleju.