Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki lekkie z kaszą jaglaną, pieczarkami i piersią z kurczaka. Por jest moim ulubionym warzywem korzennym i przemycam go gdzie się da. Z jednej piersi usmażyłam sześć klopsików, także może najeść się cała rodzina.
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1522
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7385
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1522
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7385
Składniki
Kaszę jaglaną gotuję w 1/2 szklance wody, i dodaję łyżkę oliwy. Mięso, cebule obraną miele maszynką .Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na oliwie. Wystudzone dodaję do mięsa, kasze też, jajko, bułkę namoczoną w mleku, sól, pieprz, majeranek. Wyrabiam .
Por kroje na trzy kawałki i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Mięso dziele na 6 części , na każdej układam por, dodaję kawałki sera i formuję klopsiki długości pora.
Obtaczam w bułce tartej.
Smażę na oleju.