Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11306
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11306
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 68
Składniki
Pokrojoną dużą cebulę usmażyłam na rumiano na smalcu ze skwarkami. w wersji wegetariańskiej można przejść na olej.
Ziemniaki miałam ugotowane z poprzedniego obiadu, tylko pokrojone w grubą kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. Powinny pozostać w kawałkach. Dodałam cebule ze skwarkami, posiekany szczypior, sól i pieprz, jajo i bułkę tarta o podobnej objętości. dodałam jeszcze bryndzy dla wyrazistego smaku ale dobre są też bez sera. Uformowałam mielone, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Świetnie smakuja z sosem czosnkowym. Smacznego :)