Do góry

Przekąski Przepis na:

Mięsna galaretka

Mięsna galaretka

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3491

Dodano:

Odsłon: 9656

W sam raz jako zakąska lub przystawka.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięsko dokładnie wypłukać, włozyć do garnka, zalać wwodą i gotować. Podczas gotowania zebrać burzyny które sie utworzą.

  2. Do mięska dodać marchew, pietruszkę, seler i doprawić do smaku przyprawami. Gotować tak długo aż miesko bedzie miekkie.

  3. Gdy mięsko bedzie miękkie wyciągamy je z wywaru i obieramy i kroimi w drobne kawałki.

  4. Przygotowujemy pojemniczkina galaretki. Do każdego pojemniczka wkładamy kilka groszków konserwowych , kilka plasterków ugotowanej marchwi, pietruszki i selera.

  5. Na warzywa układamy mięsko. Ilość w zależności od tego kto jaka galaretkę lubi. Jedni wola z dużą ilością mięska inni nie:)

  6. do przestudzonego wywaru dodajemy żelatynę i dobrze ją rozpuszczamy.

  7. Zalewamy wywarem mięsko i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

  8. Gotowe galaretki mozemy podać z octem, sokiem z cytryny lub chrzanem.

  9. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 września 2011 Pychota,narobiłaś mi smaka - muszę zrobić na niedzielę,wtedy mam więcej wolnego czasu.Pozdrawiam.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń