Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsne sakiewki schabowe

Mięsne sakiewki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 15

Smaczny pomysł na "Mięsne sakiewki schabowe"

Składniki

  • 10 kotletów schabowych
  • 10 małych pieczarek (kapelusze)
  • 10 plasterków żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety cieniutko rozbij. Oprósz każdy solą oraz pieprzem. Na środek każdego połóż plasterek sera oraz kapelusz pieczarki. Zwiń w sakiewkę, zawiąż sznureczkiem.

  2. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstaw do gorącego piekarnika. Podlej niewielką ilością wody. Zapiekaj ok. 60 min w temp. 200°C.

  3. W sezonie zamiast pieczarek możesz położyć świeże grzyby, np. podgrzybki. Podaj z pieczonymi ziemniakami.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń