Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsne sakiewki schabowe"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2325
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2325
Składniki
Kotlety cieniutko rozbij. Oprósz każdy solą oraz pieprzem. Na środek każdego połóż plasterek sera oraz kapelusz pieczarki. Zwiń w sakiewkę, zawiąż sznureczkiem.
Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstaw do gorącego piekarnika. Podlej niewielką ilością wody. Zapiekaj ok. 60 min w temp. 200°C.
W sezonie zamiast pieczarek możesz położyć świeże grzyby, np. podgrzybki. Podaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Takie jest życie