Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsny wieniec"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Składniki
Ugotowane jajka ostudź, obierz i drobno pokrój. Oliwki osącz z zalewy, cebulę i czosnek posiekaj.
Do mielonego mięsa wbij surowe jajko, dodaj namoczoną, odciśniętą kajzerkę, cebulę, czosnek, natkę. Wymieszaj, przypraw.
Do formy silikonowej z kominem włóż połowę mięsa. Na nim rozłóż pokrojone jajka i oliwki, posyp koperkiem. Nałóż pozostałe mięso. Dociśnij, wyrównaj wierzch.
Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Podaj na gorąco lub na zimno. Na pieczeń nadaje się mięso drobiowe, wieprzowe, mieszane.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie