Do góry

Zupy Przepis na:

Mięso, pomidory i fasolka szparagowa

Mięso, pomidory i fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 271

Dodano:

Odsłon: 6630

Przepis z gatunku „dla zapracowanych” – szybki, smaczny, efektowny.

Składniki

  • mięso mielone, 30 dag
  • mrożona fasolka szparagowa, 30 dag
  • przecier pomidorowy, 200 ml
  • lub puszka krojonych pomidorów, 1
  • duża cebula, 1
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz, chilli, oregano, do smaku
  • olej do smażenia, odrobina
  • makaron tagliatelle lub penne, wg uznania i apetytu
  • tarty parmezan, kilka szczypt
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej. W dwóch osobnych garnkach ugotuj fasolkę i makaron.

  2. Na oleju zeszklij cebulę. Następnie dodaj czosnek i chwilę podsmażaj często mieszając, dodaj mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 10 minut.

  3. Dodaj do mięsa pomidory (przecier lub kostka z puszki). Przypraw oregano i chilli. Smaż chwilę i dodaj fasolkę, zmniejsz ogień i przykryj. Duś kilka minut.

  4. Makaron polej obficie sosem z mięsem i posyp tartym parmezanem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń