Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z kajmakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Czas przygotowania 95 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma 22 x 27 cm
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę. Dodać schłodzoną Kostkę do pieczenia oraz migdały, żółtka, jajka i cukier puder. Szybko zagnieść. Ciasto rozdzielić.
Dwie jednakowe blachy wyłożyć pergaminem. Każdą z nich wylepić porcją kruchego ciasta. Kolejno wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piec przez 20-30 minut. Po upieczeniu wyjąć, dobrze wystudzić.
Krem: śmietanę kremówkę mocno schłodzić. Ubić ją mikserem na sztywno z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Jeden z placków położyć na spodzie blachy. Posmarować kremem i przykryć drugim plackiem. Postępować ostrożnie, bo ciasto jest bardzo kruche.
Na wierzchu rozsmarować masę krówkową. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.Źródło: Tina