Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowy deser z granatem

Migdałowy deser z granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6693

Dodano:

Odsłon: 18933

Stosunkowo łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do namoczenia. Następnie lekko podgrzewamy i studzimy

  2. Kremówkę ubijamy z cukrami na sztywno, dodajemy jogurt, aromat i ostudzoną żelatynę miksujemy razem

  3. Na koniec wrzucamy płatki migdałowe pokruszone w rękach i lekko mieszamy. Kremem napełniamy pucharki (u mnie wyszły 3 duże), wstawiamy na 2 godziny do stężenia do lodówki.

  4. Przed podaniem na wierzch deseru wykładamy pestki granatu, dekorujemy startą czekoladą oraz migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 20 lutego 2011 Granaty...pychota,uwielbiam z jogurtem i odrobiną miodu,ale tak tez pewno są pyszne...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anna_82 20 lutego 2011 wygląda smakowicie, ja do śmietany kremówki dodaje zawsze śmietanę fix, nie ma tej zabawy co z żelatyną, :-) mniamu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń