Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowy mazurek bez cukru, mąki i masła

Migdałowy mazurek bez cukru, mąki i masła

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 111

Dodano:

Odsłon: 7749

Pyszny, zdrowy i prosty mazurek, aż się zdziwisz!

Składniki

  • 200 g mąki migdałowej
  • 165 g stewii Natusweet w kryształkach 1:1
  • 2 białka
  • ½ łyżeczki aromatu migdałowego
  • 2 czekolady deserowe
  • płatki migdałowe do dekoracji
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę migdałową wymieszaj ze stewią. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z mąką i stewią. Dodaj aromat migdałowy.

  2. Wysmaruj blachę na mazurki tłuszczem i przełóż do niej masę. Piecz 30 min. w 180 stopniach.

  3. Rozpuść 2 czekolady w kąpieli wodnej. Gdy masa będzie płynna, rozsmaruj ją na cieście. Całość udekoruj płatkami migdałów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń