Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miks z kurczaka"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę ugotuj. Wątróbkę umyj, oczyść, obtocz w mące i zrumień na oleju. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na maśle. Stop 100 g masła.
Mięso, wątróbkę, warzywa zmiel. Dodaj jajka, bułkę, stopione masło, przyprawy. Wyrób. Formę, np. ozdobną (lub kilka), natłuść. Nałóż masę, zostaw ok. 2 cm miejsca od góry. Nakryj papierem do piecz. Piecz ok. 70 min w 200 stopni C.
Ostudź. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody. Dodaj konfiturę i zmiksuj. Wyłóż na letni pasztet i odstaw do stężenia.Źródło: Świat kobiety