Do góry

Desery Przepis na:

Mini Muffinki z kremem mascarpone

Mini Muffinki z kremem mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5565

Dodano:

Odsłon: 1266

Czekoladowe babeczki z przepysznym kremem. Dla wszystkich miłośników słodkości, bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 i 1/4 szklanka mleka
  • niepełne pół szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 150g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • barwniki spożywcze
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia oba cukry oraz kakao przesiewamy do jednej miski i mieszamy ze sobą.

  2. W drugiej misce mieszkamy mleko, jajko oraz olej. Przelewamy mokre składni do suchych i mieszamy delikatnie do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Urządzenie do mini muffinek bądź też brytfankę do muffinek wykładamy papilotkami i do 3/4 wysokości nakładamy przygotowane ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25-30 min do tzw. suchego patyczka bądź w urządzeniu do muffinek 15-20 minut. Czekamy aż babeczki przestygną.

  4. Śmietankę ubijemy na sztywną masę dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Nie ubijamy zbyt długo. Rozdzielamy masę do trzech misek i zabarwiamy na dowolne kolory a następnie przekładamy do rękawa i wyciskamy krem na babeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń