Do góry

Desery Przepis na:

Mini pączki wiedeńskie w 30 minut

Mini pączki wiedeńskie w 30 minut

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 2194

Dodano: 26.09.2017

Odsłon: 6059

Najlepszy pomysł na słodkości które na pewno urzekną gości. Kilka prostych składników które najczęściej posiadamy w domu i 30 minut gdzie 15 minut ciasto stygnie !!! Pyszne lekkie pączki wiedeńskie, hiszpańskie.

Składniki

  • 250 ml wody
  • 200 g mąki przennej
  • 75 g masła
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • cukier puder bądź lukier do dekoracji
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku gotujemy wodę. Do wrzątku dodajemy masło i szczyptę soli. Kiedy się rozpuści zmniejszamy ogień na minimalny i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Kiedy ciasto zaczyna odchodzić od garnka i jest jednolite zdejmujemy je z gazu. Czekamy aż ciasto wystygnie dodajemy po jednym jajku - miksując. Masa będzie gęsta i kleista.

  2. Do szprycy bądź rękawa dodajemy ciasto. Wycinamy z papieru do pieczenia kwadraciki wielkości mini pączków wiedeńskich i robimy kółeczka z ciasta. Wrzucamy pączki na gorący olej z papierem który po chwili od pączków się odlepia. Obsmażamy do zrumienienia z obu stron. Podajemy wersje mniej słodką z cukrem pudrem, a bardziej słodką z lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 27 września no i ... oblizałam się patrząc na zdjęcie ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń