Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj ze szpinakiem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Warzywa umyć. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na złoto na maśle, zmiksować.
Warzywa połączyć z bulionem i przecierem, doprawić solą i pieprzem, przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, rozłożyć kawałki umytej i osuszonej ryby.
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, zabielić śmietaną. Na rybach rozłożyć szpinak, posypać mozzarellą, zapiekać ok. 15 min w temp. 180oC.
Zamiast papryki możesz użyć krojonych pomidorów z puszki. Jeśli sos będzie za kwaśny, warto go posłodzić łyżeczką cukru.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium