Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa szynka"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 154
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 154
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Miód, ocet balsamiczny i sok z cytryny wymieszaj. Dodaj pieprz, majeranek i szczyptę soli, połącz.
Szynkę umyj, osusz, posmaruj ze wszystkich stron marynatą. Ułóż w misce, przykryj, wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 190°C. Szynkę ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polej resztą marynaty. Piecz godzinę, często polewając mięso wytwarzającym się sosem.
Tuż przed włożeniem szynki do piekarnika natnij ją ostrym nożem w kilku miejscach i wetknij w dziurki suszone śliwki i morele (owoce wcześniej sparz). Tak przygotowane mięso zwiąż nicią kuchenną.Źródło: Chwila dla Ciebie