Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto z makiem, wilgotne i aromatyczne.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtko, miód, śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny. Następnie rozwałkować i ułożyć w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce 25/25 cm.
Gotową masę makową wymieszać ze skórką pomarańczową i połową orzechów, wyłożyć na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45-50 minut.
Galaretkę razem z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Brzoskwinie razem z syropem zmiksować, połączyć z galaretką, przestudzić. Lekko tężejący mus wyłożyć na zimne, upieczone ciasto z makiem, odłożyć do lodówki. Pozostałe posiekane orzechy delikatnie zrumienić na suchej patelni, ostudzić, posypać ciasto.
Ciasto pokroić gdy mus dokładnie stężeje.