Do góry

Desery Przepis na:

Miodowe pierniczki

Miodowe pierniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Miodowe pierniczki"

Składniki

  • 100 g masła
  • o temperaturze pokojowej
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/3 szklanki miodu
  • jajko
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • łyżka kakao
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • rozpuszczonej. 90 g masła
  • 1/4 szklanki drobnego cukru
  • 2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy
  • łyżeczka soku pomarańczowego. Polewa: szklanka drobnego cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 12 sztuk • : 30 min • pieczenie: 12 min • 373 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.

  3. Wymieszaj mikserem masło, cukier, miód i jajko. Dodaj, mieszając, mąkę i kakao, a na koniec wlej czekoladę.

  4. Wyłóż masę na oprószony mąką blat i zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki grubości ok. 4 mm. Foremką w kształcie serca wytnij 24 ciasteczka. Ułóż je na papierze do pieczenia. Piecz 10-12 minut.

  5. Na nadzienie ubij masło z cukrem i skórką pomarańczową. Dodaj sok, wymieszaj. Przełóż kremem ostudzone ciasteczka, składając je po dwa.

  6. Na polewę wymieszaj cukier i kakao. Dodaj sok pomarańczowy i wymieszaj. Udekoruj polewą wierzch ciasteczek.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń