Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 68
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 68
Składniki
5 dag masła włóż do rondelka. Dodaj miód, 20 dag cukru pudru, łyżkę cynamonu i łyżeczkę skórki z cytryny. Ogrzewaj razem, aż masło się rozpuści, a połączą. Mąkę wysyp na stolnicę. Dodaj jajka oraz masę miodową. Zagnieć.
Zagniecione ciasto rozwałkuj na placek o grubości 4 mm. Foremką wykrywaj serduszka. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze, piecz w 200 st. 10 min. Wyjmij i wystudź.
Resztę miękkiego masła utrzyj na gładką masę z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Biszkopty pokrusz, zalej 50 ml rumu. Dodaj do masy, wymieszaj. Połowę serduszek posmaruj powstałą masą, przykryj pozostałymi serduszkami. Oblej ciastka polewą i obsyp posiekanymi migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety