Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowe z jagodową chmurką- smaczne ciasto takie owocowo miodowe!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 381
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1730
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26759
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 381
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1730
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26759
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, miodu, sody, jajek, cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy części i pieczemy trzy placki na foremce o wymiarze 25/36 każdy około 15 minut.
Krem: W niedużej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe zagotowujemy wraz z cukrem i margaryną. Na gotujące wlewamy budyń i gotujemy do gęstości gorącym przekładamy placki.
Masa kajmakowa: Margarynę ucieramy z kajmakiem i dajemy na wierzch ciasta, a na niej układamy herbatniki.
Jagodowa piana: Śmietankę ubijamy i mieszamy z tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi we wrzątku. Na końcu mieszamy z konfiturą. Wykładamy na herbatniki. Wierzch można posmarować konfiturą jagodową i potrzepać delikatnie kokosem.