Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowe z jagodową chmurką- smaczne ciasto takie owocowo miodowe!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, miodu, sody, jajek, cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy części i pieczemy trzy placki na foremce o wymiarze 25/36 każdy około 15 minut.
Krem: W niedużej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe zagotowujemy wraz z cukrem i margaryną. Na gotujące wlewamy budyń i gotujemy do gęstości gorącym przekładamy placki.
Masa kajmakowa: Margarynę ucieramy z kajmakiem i dajemy na wierzch ciasta, a na niej układamy herbatniki.
Jagodowa piana: Śmietankę ubijamy i mieszamy z tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi we wrzątku. Na końcu mieszamy z konfiturą. Wykładamy na herbatniki. Wierzch można posmarować konfiturą jagodową i potrzepać delikatnie kokosem.