Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miruna w marchewkowej panierce"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Filety z miruny umyj, osusz. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Jajko roztrzep z mlekiem i chili. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z bułką tartą.
Każdy kawałek ryby dwukrotnie panieruj w jajkach i marchewce. Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby na złoty kolor z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie