Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mleczny deser z czereśniami i miętą"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 493
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 493
Składniki
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.
Czereśnie opłucz, osącz. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuść oddzielnie w szklance wody. Pozostałą galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Ostudź.
Schłodzone mleko skondensowane ubij, podziel na pół. Jedną część zmiksuj z galaretką agrestową, drugą z galaretką truskawkową.
Odetnij spody plastikowych butelek, opłucz. Wlej galaretkę truskawkową, schłodź. Ciasno ułóż czereśnie, rozsmaruj krem agrestowy. Schłodź. Roz smaruj krem truskawkowy, chłodź 3 godziny. Butelki zanurz w gorącej wodzie, wyjmij deserki. Udekoruj miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie