Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i krótko się gotuje!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 83
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 83
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Dostałam przerośniętą fasolkę- miała już białawo zielone nasiona. Wyłuskałam je i zaczęłam gotować w wodzie. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodałam zgnieciony czosnek a gdy zacznie pachnieć dodałam sos z pomidorów- można dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier z wodą. Gotowałam sos 15 minut z zielem i liściem i chili.
Po 30 minutach fasolka powinna być już miękka, odsączyłam ją i dodałam do niej sos pomidorowy z patelni. Pod koniec dodałam jeszcze pół kostki bulionowej i doprawiłam solą i pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii. Przepyszne! Fasola jest pełnowartościowa - nie trzeba dodawać mięsa. Smacznego :)