Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z bobem

Młoda kapusta z bobem

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1980 Ocena: 9897

Dodano: 20.06.2017

Odsłon: 504

Przepis mojej Babci z Bieszczad.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 30 dag młodego bobu
  • ½ litra śmietany
  • Cebula biała 2 szt
  • Masło 15 dag
  • sól do smaku
  • kminek do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować, zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i kminku. W oddzielnym garnku ugotować bób, częściowo go rozgnieść i połączyć z kapustą. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle, po czym dodać do kapusty, przyprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną. Gotować przez kilka minut, podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń