Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 5106

Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń