Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z żeberkami

Młoda kapusta z żeberkami

Autor: wjosna

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 827

Dodano: 19.06.2018

Odsłon: 4819

Pyszny wiosenny obiad- młoda kapusta z przecierem pomidorowym gotowana na żeberkach. Must cook !

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 kg żeberek
  • trzy listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu. Gotować przez pół godziny.
    Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Kapustę pokroić w drobne kawałki, marchewkę w plasterki. Po ½ gotowania się żeberek dodać kapustę, marchewkę i cebulę.Dolać wody, żeby poziom był do kapusty. Gotować 30 minut.
    Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz.
    Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń