Do góry

Dania główne Przepis na:

Mloda kapustka z koperkiem

Mloda kapustka z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 416

Pyszne i szybkie sezonowe danie bogate w witaminki

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1) Boczek pokroic w kosteczke lub paseczki, cebulke w kosteczke drobna, zeszklic na patelni, zdjac z patelni, wlozyc pokrojony boczek , podsmazyc, wylozyc wraz z cebulka do garczka , (a tluszczyk ze stopionego boczku - pozostawiamy na patelni-posluzy nam do zrobienia zasmazki), podlac woda.

  2. 2) Kapuste skroic na 1-2 cm paseczki( grubiej poszatkowac), wlozyc rowniez do garka, dodac ziele, listek, sol, pieprz i zagotowac, nastepnie zmniejszyc gaz do minimum i niech kapustka zmiekknie, poznamy po wygotowanej wodzie i miekkiej kapustce.

  3. 3) Pod koniec gotowania dodajemy zasmazke zrobiona na patelni z tluszczyku i maki, wymieszac dobrze, raz jeszcze zagotowac. Na koniec dodac posiekany koperek, ewentualnie jeszcze doprawic do smaku. To wszystko, zycze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń