Do góry

Desery Przepis na:

mniam....mniam... kulki rafaello

mniam....mniam... kulki rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 17723

Dodano:

Odsłon: 7874

Nie były złe ale ja chyba wolę te sklepowe poza tym nie mam cierpliwości do ich robienia

Składniki

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
  • ok. 20 sztuk całych, obranych migdałów
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych do masy
  • 50g cukru pudru
  • 100g masła
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpuścić czekoladę. Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, powoli dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Do masy wsypać wiórki, wymieszać drewnianą łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.



  2. Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki na około 2 godziny. Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń