Do góry

Dodatki Przepis na:

Moja pieczen z miesa drobiowego.

Moja pieczen z miesa drobiowego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 10077

Przepyszna pieczen z miesa mielonego drobiowego z dodatkiem przypaw i ziol.

Składniki

  • Mieso mielone drobiowe 1 kg
  • Filet z kurczaka 1 szt maly
  • bulka namoczona i odcisnieta 1 szt
  • jajko 2 szt
  • peczek natki pietruszki
  • papryka siweza np. czerwona 1szt
  • Pieprz czarny ,sol, papryka mielona,majeranek
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miesa mielonego dodajemy jajka , namoczona i odcisnieta bulke , przyprawy , oraz umyta i oczyszczona, pokrojona w kosteczke papryke , umyta i drobno pokrojona natke pietruszki .Calosc dokladnie wyrabiamy .Fileta z kurczaka dokladie umyc i pokroic w paseczki przyprawic do smaku sola , pieprzem i usmazyc .Do foremki keksowki wysmarowanej maslem lub oliwa i wysypanej bulka tarta wlozyc polowe masy na mase poukladac podsmazone filety z kurczaka , przykryc wszystko reszta masy.Na wierzch mozna polozyc wiorki masla ja nie dawalam.Piec w tmp 190 przez 1godz i 30 min sprawdzac czy wierzch sie nie przypala w razie potrzeby zwiekszyc lub zmniejszyc tmp.
    Pieczen smakuje z chlebkiem jak rowniez jako dodatek do ziemniakow czy ryzu z ulubiona surowka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 12 lutego 2014 U mnie uwielbiają taką pieczeń nawet dziś mi mąż mówił ze mogłabym zrobić:-)) Zrobię z Twojego przepisu super że je wrzucasz:-))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń