Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oczywiście klasyczny włoski deser. Raczej mój pomysł na tiramisu. Zapewniam, że bardzo smaczny.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 333
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 333
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć dwa razy folią spożywczą. Galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej, przegotowanej wody. Gdy wystygnie dać do lodówki. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Następnie zmiksować blenderem z jogurtem na jednolita masę. Dać do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć połączyć ją z masą jogurtowo-twarogową, dodając aromat cytrynowy. Aby krem zgęstniał dać go jeszcze na 2-3 minuty do lodówki.
Biszkopty zanurzać w espresso i układać w foremce. Przestrzenie między ciastkami uzupełnić cząstkami biszkoptów. Wyłożyć połowę kremu. Posypać kakao. Następnie wyłożyć połowę jeżyn. Następna warstwa to znów biszkopty zanurzone w espresso, krem, kakao i na wierzch jeżyny. Deser dać na całą noc do lodówki.