Do góry

Desery Przepis na:

Mrożony deser budyniowy

Mrożony deser budyniowy

Autor: protegemoi

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 248

Dodano: 24.08.2011

Odsłon: 5640

Mrozi w letnie dni. :)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.

  2. Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.

  3. Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.

  4. Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.

  5. * w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Panek 31 sierpnia 2011 to danie wygląda jak wątroba palacza, sama myśl o konsumpcji przyprawia o dreszcze, nie dało się tego zaprezentować inaczej?! lub nie prezentować?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evanion 24 sierpnia 2011 Mózg? Ja miałam inne, "dolne" skojarzenia. Może i dobre, ale zdjęcie odstasza....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń