Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki czekoladowe z bitą śmietaną

Muffinki czekoladowe z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4169

Dodano:

Odsłon: 5083

Są po prostu pyszne :) Do tego proste w wykonaniu. Z tego przepisu wychodzi 12 muffinek.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę ( ja użyłam mlecznej i gorzkiej "pół na pół" ) kruszymy na małe kawałki, wkładamy do rondelka razem z masłem, stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy czekolada się już rozpuści przelewamy ją do miski i dodajemy cukry. Mieszamy aż cukry się rozpuszczą.

  2. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą napełniamy masą do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez ok. 30 minut ( do tzw. "suchego patyczka" )

  3. Zaraz po wyjęciu babeczek z piekarnika trzeba "wdusić" środek ciastek ( robimy miejsce na bitą śmietanę ). Tuż przed podaniem do każdego wgłębienia w babeczce wkładamy po łyżeczce dżemu i na to sporą ilość ubitej śmietany. Dekorujemy według własnego upodobania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

strzegoduszka 16 lipca 2012 Zrobiłam i się zakochałam! Świetny przepis- dziękuję:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 lutego 2012 Na pewno cudownie pachną i jeszcze lepiej smakują.Chowam do ulubionych:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 04 lutego 2012 kurko - biorę do ulubionych są ekstra.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń