Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1741
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 236
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 181
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1741
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 236
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. W oddzielnej miseczce łączymy olej razem z jajkiem, maślanką oraz ekstraktem z wanilii. Mieszaninę dodajemy do suchych składników i mieszamy do połączenia składników. Papierowe foremki na muffinki wypełniamy łyżką ciasta, robiąc na środku lekkie wgłębienie na dżem. Wypełniamy 0,5 łyżeczką dżemu i przykrywamy łyżką ciasta. Najlepiej jeśli foremka zostanie napełniona do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. Masło lub margarynę rozpuszczamy, cukier mieszamy z cynamonem. Wierzch jeszcze ciepłych muffinek smarujemy roztopionym masłem i obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem.
ILOŚĆ: ok. 8 muffinek